Inschrijving Voorjaarscompetitie 2023

30 oktober 2022

Inschrijven voor de VJC 2023 kan tot en met 2 december 2022 door een e-mail te sturen naar [email protected]!

Als technische commissie zijn wij ervan overtuigd “Tennis is leuker als je wedstrijden speelt”. Wedstrijden spelen kan op verschillende manieren maar misschien wel de leukste manier is het spelen van wedstrijden in competitieverband. Samen met je teamgenoten strijden in meerdere wedstrijden tegen onbekende tegenstanders, bij LTC Lisse of op een andere park. Als afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje de competitiedag afsluiten. Klinkt leuk toch? Lijkt het je leuk om komend jaar in april en mei competitie te spelen? Informeer dan snel bij je tennismaatjes of je een team kunt vorm en schrijf je dan in. Geen team bij elkaar kunnen krijgen? Geen probleem, individueel aanmelden kan ook. Dan gaan wij kijken of we een team kunnen vinden. Inschrijven kan tot en met 2 december 2022. Doordat het aanbod heel ruim is willen we je vragen bij de voorkeuren goed aan te geven op welke dag en welk dagdeel competitie gespeeld wil worden.

NIEUW - 8&9 dubbelcompetitie

Ben je net begonnen met tennis? Of denk je misschien dat je nog niet goed genoeg ben om competitie te spelen. Wellicht is de 8&9 dubbelcompetitie dan iets voor jou. Sinds dit jaar zijn we bij LTC Lisse gestart met deze competitie, zowel in het voorjaar als in het najaar. Lees hieronder het verhaal van het team onder leiding van captain Miranda Tempel. Zij hebben in het voorjaar van 2022 meegedaan aan de 8&9 dubbelcompetitie:

“Onze eerste competitie. Lid van LTC Lisse waren we al en een aantal van ons deden al aan ladderen mee. Maar hoe kom je aan een competitie team, en zijn we wel goed genoeg om hieraan mee te doen? Er kwam een mail naar alle leden vanuit de technische commissie, je kon aangeven dat je competitie wil spelen en ingedeeld worden met andere. Zo zijn wij bij elkaar gebracht en hebben we ons opgegeven voor de zondagmiddag 8&9. We zijn gaan lessen met elkaar om elkaar te leren kennen, wie gaat er met wie dubbelen en klikt het in de derde helft.

Toen was het zover, onze eerste competitie wedstrijd. We mochten thuis spelen, heel benieuwd wie zijn onze tegenstanders zijn en hoe gaat dat op z’n competitiedag. De koeken waren gehaald en we zaten op tijd vol spanning te wachten, wie komen er onze club oplopen.

Het was gelijk heel gezellig en al gauw bleek dat het voor hun ook heel spannend was. Het tennissen ging goed en de eerste winst was in the pocket. De week erna onze eerste uitwedstrijd, dat was ook weer een nieuwe ervaring. Met z’n alle op pad, het park oplopen en kijken waar we moeten zijn. We kregen het gevoel hele goede tennissers te zijn die een wedstrijd komen spelen. Weer was er een spanning die je graag gauw weer kwijt wil. Eenmaal op de baan was dat gelukkig ook zo en de tweede winst stond genoteerd.

De captain van dat team had flink uitgepakt en de Tupperware bakjes met allerlei lekkers bleven maar uit de boodschappentas komen. Onze Marieke is toen ook begonnen haar heerlijke bakkunsten te vertonen bij onze thuiswedstrijden. De weken erna raakte we steeds meer op elkaar ingespeeld en het zelfvertrouwen groeide. Verhalen over de te bestellen platte kar gingen ter ronde. We voelde dat het moest lukken om eerste in onze competitie te worden, kunnen we het hoofd koel houden.

Gelukkig is dat gelukt en hebben we onze eerste competitie afgesloten als kampioenen! We gaan nu vol goede moed op zaterdag aan het echte werk meedoen, deze competitie telde namelijk niet mee voor onze ranking. Om te kijken hoe het allemaal gaat in een competitie is het super leuk om hiermee te beginnen. De tegenstanders waren allemaal net zo onwennig met alles als wij. Ook zij wisten niet altijd alle regels, met elkaar en vragen aan andere kwamen we er altijd wel uit. Wij zeggen tegen iedereen die het leuk vindt om te tennissen en denkt ik zou ook competitie willen spelen.. doe het! Weet je geen mensen om een team te vormen? Geef het aan de bij technische commissie, zij kunnen je helpen om in contact te komen met andere spelers. Wie weet komen we tegenover elkaar op de baan te staan!”

Inschrijven VJC 2022

De KNLTB biedt veel vormen in de VJC aan. Het schema hieronder geeft de competitie mogelijkheden in 2022 weer. De verwachting is dat 2023 hier niet heel veel vanaf gaat wijken.

Inschrijven kan tot en met 2 december 2022 door een e-mail te sturen naar [email protected] Heb je vragen over de competitie mogelijkheden? Stel deze gerust! Neem dan contact op met Robert (06-54977244) óf Rick (06-30097275). Vermeld bij je inschrijving in ieder geval het volgende:

• Naam teamcaptain
  • Namen andere teamleden
  • Competitievorm (zie afbeelding hierboven)
  • Naam of namen voor gemachtigden standen invoeren
  • Voorkeur voor dagdeel ochtend of middag (alleen voor zaterdag en zondag competities)

We kijken uit naar de VJC 2023 en zien de inschrijvingen tegemoet.

Sportieve groet, Robert Kwakman en Rick van Elk

Vragen?