Update pachter

21 november 2022

Het heeft enige tijd geduurd voordat jullie een update hebben ontvangen over de zoektocht naar een nieuwe pachter. We hebben positief nieuws: na een intensieve zoektocht hebben wij in Jeroen den Haan onze nieuwe pachter gevonden die per 1 januari 2023 start! Verderop in dit bericht stelt hij zich voor, eerst een terugkoppeling over de route hiernaartoe.

Acties van de werkgroep
Afgelopen augustus is de werkgroep gestart met de opdracht van het bestuur om een nieuwe pachter te werven. Naast een pachtconstructie zijn ook andere horeca-mogelijkheden onderzocht. De werkgroep heeft meerdere verenigingen bezocht om informatie op te halen, een vacature opgesteld en uitgezet via krant en sociale kanalen, diverse horecagelegenheden in de regio aangeschreven en een enquête onder onze leden uitgezet.

Resultaten enquête
De enquête is destijds ingevuld door 368 leden. Hieruit bleek met 85,9% een grote voorkeur voor een pachterconstructie, tegenover horeca in eigen beheer (door leden zelf). Van de 14,1% van de respondenten die een voorkeur hadden voor horeca in eigen beheer was 1/3 bereid om bar- en keukendiensten te draaien. De bardienst ‘’afkopen’’ werd gedragen door 76,4% en de mogelijkheid om openingstijden aan te passen bij dit scenario is met 60,6% ingestemd. Uit de enquête bleek dat voorkeur voor horeca open doordeweeks tussen 08:30 – 12:00 uur en 15:00 uur – sluit; in het weekend tussen 08:30 – 18:00 uur. Het merendeel van de respondenten wil de horeca gebruiken om iets te drinken (94,8%) of om iets kleins te eten (51,9%). Bijna een kwart wil de horeca ook gebruiken om te lunchen/dineren (22%). De producten die de horeca moet bieden zijn volgende de leden dranken, gebak en koeken, belegde broodjes en snacks en fruit. Tot slot is door 88,3% aangegeven dat de prijzen die nu worden gehanteerd acceptabel zijn (88,3%). De resultaten worden gedeeld met onze nieuwe pachter.

Toelichting traject zoektocht nieuwe pachter
In de maanden september t/m oktober hebben 8 geïnteresseerden contact gehad met onze werkgroep. Hiervan zijn 7 personen op gesprek geweest voor een eerste kennismaking. Met 2 personen zijn vervolggesprekken gevoerd. De werkgroep was het er uiteindelijk unaniem over eens dat Jeroen den Haan een geschikte nieuwe pachter voor onze tennisvereniging is.
Mocht u nog vragen hebben over de zoektocht van onze werkgroep dan kunt u deze stellen via [email protected] Hieronder stelt de nieuwe pachter zich aan u voor.

Met sportieve groet,

Werkgroep nieuwe pachter - Myron Poestkoke, Yvonne van der Voort, Rosanne Broekhuizen, Martijn Scholte, Martijn Claassen en Romy Berkhout

Jeroen den Haan stelt zich voor

Sportieve tennisleden van LTC!

Mijn naam is Jeroen den Haan, 36 jaar oud. Samen met mijn vriendin (Melanie) en zoontje (Sem) wonen wij met veel plezier in Lisse. Na 16 zeer mooie jaren gewerkt te hebben bij cafetaria Family in Lisse is het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging, dé horeca van LTC! Nu al een gezellige gelegenheid waar ik de uitdaging in zie om het nóg gezelliger te maken. Een kopje koffie, biertje of een heerlijk wijntje, schaaltje nacho's of een portie tennisballen (lees; bitterballen) voor of na de tennis is uiteraard allemaal mogelijk. Maar ook voor een verjaardagsfeestje, bruiloft of ander feestje gaan we zeker open en gaan wij u een onvergetelijke avond bezorgen!

Vanaf 2 januari zal de kantine verder gaan met de naam ‘T Centre Court. Ik hoop u binnenkort te ontmoeten en laten we er met z’n allen een goede en gezellig tijd van maken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Sportieve groet,

Jeroen den Haan