Jeugd

groepsfoto

De Vereniging


LTC Lisse kent een lange geschiedenis en bestaat al sinds 1927. De club telt bijna 1000 leden, waarvan op dit moment ongeveer 125 jeugdleden. Vanaf 5-6 jaar kan je lid worden en deelnemen aan de trainingen in groepsverband, zowel in het zomer- als in het winterseizoen. LTC Lisse beschikt over 17 tennisbanen, waarvan 12 Gravelbanen (buiten) en 5 pro-bounce banen binnen. Ook is er een tennismuur waar je lekker een balletje tegen kan slaan. In 2023 zullen er naar verwachting ook een aantal Padelbanen beschikbaar komen. Voor eten en drinken kun je terecht bij Baan 18 op de tennisbaan. 

Bestuur en commissies


Naast het bestuur van LTC zijn er diverse commissies die de vereniging draaiende houden. Voor de jeugd is er een speciale jeugdcommissie. Zij organiseren diverse activiteiten en regelen de aanmeldingen voor de competities. Ook denken zij samen met het bestuur na over de koers van de vereniging tav de jeugd. 

Hoe werkt het?


Wil je graag komen tennissen? Dan is het handig om te weten hoe het werkt bij LTC Lisse. Dat is namelijk net een beetje anders dan bij de voetbal of hockey vereniging.

Ook kun je zelf kiezen of je mee wil doen aan extra activiteiten, zoals clubkampioenschappen en andere evenementen. Niks is verplicht, wel extra leuk natuurlijk. 

Proeflessen


Voordat je een keuze maakt om te tennissen, begrijpen we dat je eerst een paar proeflessen wil volgen. Deze worden sinds 2020 via Sjors Sportief verzorgd. Ook vindt er 2 x per jaar een open dag plaats en wordt er jaarlijks vanuit de gemeente een sportinstuif georganiseerd. Mocht het je niet lukken bij deze activiteiten aan de sluiten, kun je in overleg met de hoofdtrainer ook een proefles tijdens de reguliere les volgen. Klik hier voor meer informatie over proeflessen. 

Lid worden


Als je tennislessen wil volgen, moet je eerst lid worden van de vereniging. Via deze bijdrage wordt het onderhoud van de faciliteiten zoals de tennisbanen betaald. Ook wordt via deze inschrijving de aanmelding bij de KNLTB verzorgd. Dit laatste is ook belangrijk voor de deelname aan competities. Voor jeugdleden geldt er gelukkig een gereduceerd tarief. Het lidmaatschap van LTC Lisse loopt van 1 april tot 1 oktober. Indien het weer het toelaat, dan kun je ook in oktober en november nog buiten tennissen. In deze periode kun je onbeperkt tennissen voor slechts €35,- per seizoen (tot en met 12 jaar). Jeugdleden tussen de 13  en de 17 jaar betalen €55,- contributie. Klik hier voor meer informatie over het lid worden. 

Activiteiten


Regelmatig is er op onze club een activiteit waar je je voor kunt opgeven. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn:      

  • De clubkampioenschappen jeugd - neem het op tegen leeftijdsgenoten en wordt de clubkampioen van jouw categorie;
  • Tentennacht - slapen en spannende avonturen beleven op het tennispark;
  • Ouder-kind toernooi - samen met een volwassenen spelen tegen andere kinderen en volwassene;
  • Glow in the dark - tennissen in het donker.

Zie de agenda op de homepage voor de komende activiteiten.

Reserveren tennisbanen


Als je lid bent van LTC Lisse dan kun je digitaal een baan reserveren via deze website of de KNLTB-club app. Dit is een app die je gratis download in de apple app store of google play store. Heb je zelf geen telefoon dan kan je vader of moeder een baan voor je reserveren via de club app. Voor vragen kun je terecht bij Marja Verheijen van de ledenadministratie. De binnenbanen zijn in beheer bij Sportfondsen Lisse en niet van de vereniging zelf. Als je een uur wil tennissen op de binnenbanen betaal je daar in de winter een los bedrag voor. In de zomer is het gebruik van de binnenbanen gratis. Meer informatie over de verhuur van tennisbanen in de winter vindt je op de website van Sportfondsen Lisse. 

Overig


LTC Lisse staat aan de vooravond van een aantal grote ambitieuze veranderingen. Recentelijk is de tennismuur geplaatst en wordt de groenvoorziening verbeterd. Als alles volgens plan verloopt gaan we in 2023 het gehele banenpark renoveren. Zo worden we minder afhankelijk van het weer. We zoeken altijd vrijwilligers voor het organiseren van leuke activiteiten voor de jeugd. Dus lijkt je dat leuk, meld je dan vooral bij ons aan! We hopen je snel te mogen begroeten op ons tennispark en wensen je veel tennisplezier.
Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met de jeugdcommissie 

Met sportieve groet, De Jeugdcommissie LTC Lisse

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 252 413 869

Adres

Spekkelaan 4
2161 GH Lisse

KVK-nummer

40446215