Nieuwsbrief November 2022

 
 
 

Algemeen

Dit is de eerste nieuwsbrief in een nieuw format waarmee we jullie informeren over zaken die spelen rondom onze tennisvereniging en wellicht kunnen we jou enthousiasmeren om ook iets te doen voor de toekomst van LTC Lisse. Graag horen wij per e-mail van jullie terug wat jullie hiervan vinden. Wat kan verbeterd worden? Wat missen jullie? Jullie input kunnen we gebruiken om de volgende nieuwsbrief meer op maat te maken.LTC Lisse zoekt pachter voor de exploitatie van het clubhuis
Ben jij een creatieve ondernemer met liefde voor de (tennis)sport die leden het thuisgevoel kan geven in hun clubhuis? Word jij enthousiast van het idee je eigen horeca onderneming te starten met alle faciliteiten die dat tot een succes kunnen maken binnen handbereik? Gaan jouw handen jeuken van de uitdaging om zoveel mogelijk leden en andere gasten op de club te verwelkomen voor een kopje koffie, hapje eten of een drankje? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Rabobank Clubsupport actie 2022
De Rabo Clubsupport actie 2022 heeft een schitterend bedrag van 687,01 euro opgeleverd. Dank aan alle leden die op onze vereniging hebben gestemd! De cheque is aan onze voorzitter Maarten van het Schip overhandigd door Mariëlle Korbee van Rabobank Bollenstreek.

BestuurVrijwilligers - wil jij iets betekenen voor LTC Lisse?

Als nieuw bestuur en alle vrijwilligers in verschillende commissies zijn we alweer ruim een jaar onderweg.  Een jaar waarin we met z'n allen al veel hebben bereikt voor LTC Lisse. Een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn! We zijn er nog niet en daarom zijn we op zoek naar jou. Wil jij 'iets' betekenen voor LTC Lisse en lijkt het je leuk een bijdrage te leveren aan onze club. Meld je dan aan bij Maarten van het Schip (06-22342885) of Rick van Elk (06-30097275), of stuur een e-mail naar [email protected], en dan gaan we onder het genot van een kop koffie het gesprek aan wat dat 'iets' kan zijn. Alle hulp is welkom dus aarzel niet en meld je aan.

Technische commissieInschrijven KNLTB Voorjaarscompetitie 2023
Als technische commissie zijn we ervan overtuigd ''Tennis is leuker als je wedstrijden speelt''. Wedstrijden spelen kan op verschillende manieren maar misschien wel de leukste manier is het spelen van wedstrijden in competitieverband. Samen met je teamgenoten strijden in meerdere wedstrijden tegen onbekende tegenstanders, bij LTC Lisse of op een ander park. Als afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje de competitiedag afsluiten. Klinkt leuk toch?

Lijkt het je leuk om komend jaar in april en mei competitie te spelen? Informeer dan snel bij je tennismaatjes of je een team kunt vormen en schrijf je in. Geen team bij elkaar kunnen krijgen? Geen probleem, individueel aanmelden kan ook. Dan gaan we kijken of we een team kunnen vinden.

Inschrijven kan tot en met 2 december 2022. Voor meer informatie over de VJC 2023, klik hier. LET OP: hier staat ook meer informatie over de 8&9 dubbelcompetitie welke sinds dit jaar nieuw is bij LTC Lisse.
 

Jeugdcommissie


Najaarscompetitie
Zondag 16 oktober 2022 werd de najaarscompetitie voor de jeugd feestelijk afgesloten met een onderling toernooitje en een frietje van Baan 18. In totaal 60 kinderen hebben 5 zondagen ieder op hun eigen niveau meegedaan aan de KNLTB competitie. Vier teams zijn kampioen geworden!

Team Rood 1: Lars, Sven, Simon en Pepijn
Team Oranje 1: Noah, Bob, Wout en Thomas
Team Groen 1: Bibi, Jesse, Luuk en Marijn
Team junioren jongens: Kyan, Casper, Pieter en Guido. 
De kampioenen ontvingen van voorzitter Rick van Elk ook nog een mooie medaille.

Voor eind december 2022 moeten de aanmeldingen van de voorjaarscompetitie alweer binnen zijn, dus hou de berichten van de jeugdcommissie goed in de gaten.Activiteiten
Op 26 november 2022 wordt weer het Glow in the Dark evenement georganiseerd en van 28-30 december 2022 vinden de jeugd clubkampioenschappen plaats op LTC Lisse. Heel erg gezellig dus vergeet je niet in te schrijven.

Nieuwe leden voor de jeugdcommissie gezocht!
Hanneke en Monique hebben aangegeven te zullen stoppen met de jeugdcommissie. We zoeken dus weer nieuwe leden en versterking. Vind je het leuk om te helpen bij de competitie, evenementen of zie je de rol als voorzitter wel zitten, laat het ons weten via [email protected]!

Evenementencommissie

Aankomende vrijdag 4 november 2022 hebben wij het laatste evenement van dit kalenderjaar: het herfst-afsluittoernooi. Als we terug kijken op het afgelopen jaar dan zien we een wisselende belangstelling voor de verschillende evenementen. Sommige waren bijzonder goed bezocht en andere konden we helaas niet door laten gaan vanwege te weinig deelnemers. Ligt dit aan de drukte die sommige leden hebben met achterstallige feestjes vanwege Corona, of zijn we wel blij met de rust die Corona ons gegeven heeft? Wij zijn er wel benieuwd naar en wie er iets over kwijt wil, mail het naar evenementencommisie@ltclisse.nl.
Volgend jaar gaan wij het gewoon weer opnieuw proberen en hopen we jullie enthousiast te maken voor de verschillende evenementen!
 

Park- en baancommissie

Spelen op de buitenbanen
Momenteel wordt nog volop buiten getennist en dit komt zeker door het zachte weer. Echter is er ook een mindere kant aan dit gebeuren. Het bestuur heeft besloten om - mede door de hoge energieprijzen - de buitenbanen na 4 november 2022 's-avonds niet meer te verlichten. Overdag is het nog mogelijk om te spelen op de buitenbanen. 
Medio december 2022 zullen de banen 7 t/m 12 gesloten worden. Lijnen en netten worden verwijderd om voor het nieuwe seizoen de benodigde werkzaamheden uit te kunnen voeren. 
Uiteraard dient u de aanwijzingen van onze groundsman Rob Mesman en zijn ondersteuners op te volgen. 

Sluiting deuren kantine
Om energiekosten te besparen zullen de openslaande deuren naar het terras afgesloten worden en verzoeken wij u via de deuren van het clubhuis de kantine te betreden.

Sponsorcommissie

Donderdag 13 oktober 2022 vond de eerste sponsoren tennis middag plaats bij LTC Lisse. Vanuit onze sponsoren Kega, Boot en Broersen, Wereldwijnen, Pioenieren en Knipping van Es waren meer dan 30 collega's aanwezig voor deze sportieve middag. Iedereen is welkom geheten door Gerard Pruijn namens LTC Lisse en de sponsorcommissie.

Na de speech van Gerard is de groep enthousiast begonnen op de tennisbaan. De middag ontstond uit een tennis clinic vanuit de Tennis Academie Duin en Bollenstreek in samenwerking met de Technische commissie van LTC Lisse. Na de clinic en een kleine pauze werd door iedereen fanatiek getennist in verschillende wedstrijdvormen. En natuurlijk kon de afloop van de wedstrijden een prijsuitreiking niet ontbreken.

Als afsluiter van de dag werd door Baan18 een heerlijk 4-gangen diner geserveerd voor iedereen. Het was een zeer geslaagde middag en avond. De eerste ideeën en plannen voor sponsoren tennis bij LTC Lisse in 2023 zijn al gemaakt.

Ook sponsor worden van LTC Lisse? Neem dan contact op met de sponsorcommissie via [email protected] of bel Myron Poestkoke op 06-39 376 150.

Werkgroep Nieuw Park


Volgend op de berichtgeving van 8 juli j.l. over het realiseren van het nieuwe tennispark met padelbanen kunnen we berichten dat een vergunningsaanvraag is ingediend. Deze aanvraag heeft tot onze spijt niet tot een positieve reactie geleid van de gemeente. De gemeente beweegt niet mee met onze ambities. De gemeente beargumenteert de padelaanvraag niet te willen verwerken omdat er nog gemeentelijk beleid gemaakt moet worden. Dit vanwege het ontbreken van landelijke wetgeving. 
In een aparte e-mail, die spoedig volgt, zullen we u hierover uitgebreid informeren. We kunnen wel laten weten dat het bestuur en werkgroep niet voornemens zijn het hierbij te laten. We voelen ons gesterkt door ervaringen van (KNLTB) adviseurs dat padel op ons park haalbaar is en zijn bovendien van mening dat een gemeente op grond van het ontbreken van een beleid geen vergunning mag tegenhouden.
Tot slot willen we leden vragen ons te komen helpen met de werkgroep Nieuw Park. Vooralsnog zijn we niet succesvol, gaat er heel veel tijd zitten in bijvoorbeeld alleen al de vergunningsaanvraag terwijl het echte werk nog niet eens is begonnen. Zijn er leden met een specialisme, ook juridisch, die ons kunnen helpen met de procedure of het door selecteren van padel leveranciers of andere technische onderdelen? Dan komen we graag met jou in contact via [email protected]

Ledenadministratie


De vaste lidmaatschappen worden zoals gebruikelijk ieder jaar automatisch verlengd. We hopen dat je ook het komende seizoen weer gezellig bij LTC Lisse blijft tennissen!

Wil je toch je lidmaatschap beëindigen, doe dit dan om extra kosten te voorkomen voor 31 december 2022 via de volgende link.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 252 413 869

Adres

Spekkelaan 4
2161 GH Lisse

KVK-nummer

40446215